Οικογένεια: θεσμός που μας δυναστεύει…

Posted: July 9, 2016 in musica
Tags: ,

Τι μαθαίνουν, για την οικογένεια, τα παιδιιά στο σχολείο; Αντιγράφουμε απο σχολικό βιβλίο της Α’ Γυμνασίου:

«Η οικογένεια είναι η πρώτη κοινωνική ομάδα που με τη διαδοχική διεύρυνσή της δημιούργησε την κοινωνία. O σχηματισμός της οικογένειας οφείλεται στην προσπάθεια του ανθρώπου να καλύψει τις βιολογικές και συναισθηματικές ανάγκες του. Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο σχολείο της ζωής. Μέσα σ’ αυτήν ο άνθρωπος:

– ικανοποιεί τις βιολογικές και ψυχολογικές ανάγκες του
– αποκτά κοινωνικές αρετές (ειλικρίνεια, φιλοπατρία κ.ά.)
– διδάσκεται ηθικές αξίες
– διαμορφώνει και καλλιεργεί το χαρακτήρα του
– αποκτά γνώσεις και λύνει τις απορίες του.

Σκοπός της οικογένειας είναι η δημιουργία ενός υγιούς και ηθικού περιβάλλοντος, όπου θα ζήσουν ευτυχισμένα όλα τα μέλη της. Τα παιδιά θα αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά, θα καλλιεργηθούν ψυχικά, θα διαμορφώσουν προσωπικότητα και θα γίνουν ικανά να ενταχθούν στην ευρύτερη κοινωνία.

Επομένως, η σωστή λειτουργία μιας κοινωνίας εξαρτάται από τη διατήρηση μιας σταθερής, ασφαλούς και ήρεμης οικογενειακής ζωής.»

Δεν αντέχει σε αντεπιχειρήματα το κείμενο των καθηγητάδων: φτωχό, φτηνό και εμετικό… Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Αλλά κι εμείς θα ήταν σαν να κλέβαμε εκκλησία αν το αποσημειολογούσαμε (άλλωστε το έχουν κάνει οι Αδιέξοδο, πολλά χρόνια πριν καν γραφτεί)..! Προς το παρόν, θα αντιστρέψουμε μόνο το νόημα της τελευταίας και συμπερασματικής του φράσης:

Αν δούμε τι είδους σάπια κοινωνία έχουμε σήμερα, μπορούμε να δούμε και όλη τη σαπίλα της οικογένειας που κρύβεται από πίσω..!

Και δεν είναι καθόλου υπερβολή να (ξανα)πει κανείς ότι διαιωνίζοντας τον θεσμό της οικογένειας είναι σα να διαιωνίζεις το σύστημα, τόσο απλά..!

Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω: «η αλήθεια είναι στους Sex Pistols», στο punk δηλαδή!  Άκου και λίγο τους Αδιέξοδο που λέγαμε, για να θυμηθείς και να καταλάβεις:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s